środa, 10 marca 2010

Muszle z mięsnym farszem

Dziś na późny obiad (lub wczesną kolację jak ktoś woli) skusiłam się na makaron. A w związku z tym, że jesteśmy raczej mięsożerni to farsz był oczywiście z mięsem. Za jakość zdjęć przepraszam - wieczór raczej nie sprzyja zrobieniu dobrych zdjęć, a na drugi dzień bałam się że nie będę miała co fotografować.


Składniki:

10-12 muszli
ok. 350g mielonego mięsa
1 cebula
ząbek czosnku
pół czerwonej papryki
2 łyżki sera koziego
orzechy nerkowca
sól, pieprz, chili

Muszle ugotować w osolonej i z dodatkiem oliwy wodzie. Cebulę i czosnek zeszklić na patelni na odrobinie oliwy.
Dodać mięso mielone, doprawić do smaku i chwilę podsmażyć. Orzechy rozdrobnić i uprażyć na suchej patelni. Dodać do farszu ser kozi i orzechy. Wymieszać. Tak przyrządzonym farszem napełniłam muszle. Ułożyłam je w naczyniu żaroodpornym, posypałam startym parmezanem i zapiekłam przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st. Bon apetit!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz