piątek, 9 kwietnia 2010

Powielkanocne jajka faszerowane

Po Wielkanocy proponuję jajka faszerowane - jako przekąskę na różnego rodzaju imprezy. I jeśli jeszcze nie macie przesytu jajek to serdecznie polecam wykorzystanie pomysłu. A farsz do jajek to już radosna twórczość autora.
Ja zrobiłam tak:
Jaja faszerowane pastą z tuńczyka z kaparami
6 jaj ugotowanych na twardo
puszka tuńczyka w sosie własnym
2 łyżeczki kaparów
3 duże łyżki twarożku
2 łyżeczki musztardy
kilka gałązek koperku
Z jaj wydrążyłam żółtka. Połączyłam z tuńczykiem, kaparami, twarożkiem i koperkiem. Do tego dodałam musztardę i zmiksowałam. Tak przyrządzonym farszem napełniłam białka jajek i przybrałam koperkiem i kaparami.
Jaja faszerowane szynką pod pierzynką z żółtek

6 jaj ugotowanycy na twardo
2 grube plastry szynki
2 łyżki majonezu
sól i pieprz do smaku
2 łyżeczki musztardy

Szynkę zmiksować z majonezemi przyprawami i napełnić wydrążone białka. Następnie żółtka zmiksować z musztardą i przykryć jajka pierzynką za pomocą szprycy cukierniczej. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz