Składniki:
100g masła
120g cukru pudru
1 łyżka płynnego miodu
1 roztrzepane jajko
250g mąki
1/2 łyżeczki cynamonu
2 łyżeczki imbiru
1 łyżeczka sody
W dużej misce utrzyj masło z cukrem i miodem na puszystą masę. Dodaj jajko i dalej ucieraj. Dosyp suche składniki i wymieszaj na gładką masę. Na natłuszczoną blachę należy wykładać porcje ciasta na ciasteczka, pozostawiając spore odstępy. Spłaszcz dłonią ciastko. Piecz 10-13 minut w temperaturze 180 st. Odstaw do wystygnięcia. Przechowuj w szczelnie zamykanym pojemniku.
W dużej misce utrzyj masło z cukrem i miodem na puszystą masę. Dodaj jajko i dalej ucieraj. Dosyp suche składniki i wymieszaj na gładką masę. Na natłuszczoną blachę należy wykładać porcje ciasta na ciasteczka, pozostawiając spore odstępy. Spłaszcz dłonią ciastko. Piecz 10-13 minut w temperaturze 180 st. Odstaw do wystygnięcia. Przechowuj w szczelnie zamykanym pojemniku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz